Ingrediencie:

6 stredných zemiakov,
plátky slaniny, cibuľa na plátky, klobáska na plátky, 
2 lyžice masla,
olivový olej, soľ, čierne korenie,
 

Príprava:

Zemiaky uvaríme v šupke pridáme štipku soli varíme chvíľku nie do mäkka. Predhrejte rúru na 200ºC. Akonáhle sú zemiaky predvarené ich vyberieme zbavíme šupky a nožom zemiačky nakrájame odrezky by mali byť vertikálne pozdĺž zemiakov a pozor len nakrojíme nie prerežeme, dole necháme približne 1 cm až 2 cm robíme to veľmi opatrne, pretože do odrezkov budeme dávať kusy slaniny. Potom si pripravíme plech na ktorý uložíme vopred pripravenú alobalovú fóliu omastenú olivovým olejom, môžete aj priamo na plech…Do zemiačikov vkladáme plátky slaniny, cibule, klobásky, plátky striedame. Potom Rozpustíme maslo a jemne ním pokropíme každý zemiačik. Osolíme, okoreníme môžete použiť aj akékoľvek iné korenie ktorému dávate prednosť. Pečieme v predhriatej rúre asi 40 minút kým slanina je opálená. Na konci posypeme strúhaným syrom podľa chute na chvíľočku zapečieme…..

No a Dobrú chuť….