Uprednostnite kvalitu pred cenou

Priznajme si to. Spustenie reštaurácii alebo stravovacích zariadení nie je lacná záležitosť. Napriek tomu sa rozhodnúť pre väčšinu lacných a použitých  nástrojov a zariadení nie je to najlepšie. kuch 1

Pri zakúpení zariadení a kuchynských potrieb je dôležité investovať aj do kvalitných a nových materiálov. 

Zastarané kuchynské zariadenia sú často menej energeticky efektívne a môže byť ťažšie ich vyčistiť, napriek použitiu kvalitnej chémie. Často krát, najlacnejšie použité zariadenie je veľmi zastarané, čo má za následok častých opráv (nehovoriac o ťažkej možnosti nájsť náhradné diely)

 Zariadenie z nerezovej ocele

Pri rozhodovaní o nákupe kuchynského náradia a zariadenia sa uistite, že budete investovať do nerezovej ocele a to u tých položiek, ktoré prichádzajú do styku s potravinami. Nielen to že materiál je z nerezovej ocele hygienickejšií ale je tiež ľahšie jeho čistenie a údržba v porovnaní s inými materiálmi. Navyše, pred zakúpením položky z nerezovej ocele sa uistite, že niektoré z jej častí, ktoré prichádzajú do styku s potravinami, možno ľahko umyť ručne alebo v umývačke riadu. 

Orientujte sa na detaily

tanier kucharKaždý správny kuchár môže produkovať vysoko kvalitné jedlá, ale to hlavné v skutočnosti záleží na celkovom dojme vašej reštaurácie. Ten tvorí a priťahuje a láka vašich zákazníkov na gastronomické zážitky. Majte túto vec na mysli pri rozhodovaní o tom, aký príbor, porcelán, či jedálenský stôl a stoličky bude tvoriť dojem na vašich hostí. Buďte sústredený pri výbere a nákupe. Jednoducho povedané  je nutné mať pozornosť pri výbere najmenších prvkov vašej reštaurácii.

Dve veci možno považovať za dôležité v oblasti funkčného kuchynského vybavenia.

  1. Význam veľkosti miestnosti, v ktorej budete pripravovať alebo servírovať jedlá. Ak pracujete v malom priestore, budete sa chcieť ubezpečiť, že vaše zariadenie a zásoby sú relatívne malé a to tak aby ste maximalizovali svoj pracovný priestor. 
  2. Venujte pozornosť tomu, aká je ľahká alebo ťažká obsluha zariadení v prevádzke. Dôležité je aby ste investovali do zariadení, ktoré nie je ťažké sa naučiť obsluhovať a tak pri správnom výbere a následnom nákupe zariadení, zabezpečujete efektívnosť využitia času vašich zamestnancov.kuchári

Rozpočet, rozpočet, rozpočet!

Všetci chceme pekné veci v našich reštauráciách, avšak musíme zostať rozumný pri výbere zariadenia a následnom nákupe. Pred vykonaním akéhokoľvek nákupu si sadnite a rozumne nastavte svoj rozpočet. Koľko si môžete dovoliť zaplatiť za malé kuchynské spotrebiče? Koľko môžete investovať do dekorácie reštaurácie? Nastavením rozpočtu umožňujete žiť v rámci svojich prostriedkov a stále tak môžete byť sústredený na kvalitný tovar. Majte na pamäti, vždy môžete obnovovať vybavenie reštaurácie a je dôležité sa sústrediť na to najdôležitejšie a hlavne na kvalitu. Niekedy je skromnosť na začiatku otvorenia reštaurácie výhodná a poslúži v prvých počiatočných mesiacoch.restaura