Pomaly prichádza jeseň. Predĺžte si leto a užite si posedenie na čerstvom vzduchu v prítomnosti príjemného sálavého zdroja tepla. Ohrievače ale zaistia pohodlné posedenie v záhradných a reštauračných terasách aj v zime. Aká je vhodná na tú Vašu terasu? Nuž verím že tento článok Vám pomôže pri ich výbere.

Ako zdroj tepla pre reštauračné či záhradné terasy a iné vonkajšie priestory za chladných nocí či pri zhoršenom počasí pripadajú v úvahu sálavé ohrievače terás na elektrinu či na plyn.

1. Plynové ohrievače

Tieto ohrievače spaľujú propan-butan a okrem vonkajšieho prostredia ohrievajú aj interiér, ale iba ak je v interiéri dostatočná výmena čerstvého vzduchu (na 1 kW výkonu ohrievača je potrebné vymeniť 10 m3/h vzduchu). Plynové ohrievače sú pripojené na plynové fľaše.

Výhody a nevýhody plynu

Vonkajšie plynové  ohrievače sa vyrábajú ako stojanové. Kvalitné modely disponujú regulátorom tlaku a bezpečnostnou hadicou. Výhodou plynových ohrievačov je nezávislosť na elektrine a mobilita, nevýhodou je nutnosť meniť bomby a skutočnosť, že ohrievač môže obmedzovať priestor a prekážať tak v pohybe. Tepelný žiarič je ohrievač, ktorého zdrojom je plyn. Vonkajšie ohrievače vás zahrejú v studenom sychravom počasí na terase a môžete si pri tom užiť chuť dobrej kávy či obeda vo Vašej obľúbenej reštaurácii.

Sú ideálne na ohrievanie záhradných alebo reštauračných terás a podobne.

Plynové ohrievače

Klasik

Plynové ohrievače

Na propán-bután (spotreba 1048 g/h)model H272701 so zasúvateľnou hlavou na výšku 160 cm, iba pre účely jednoduchšieho prenášania a uskladnenia jednoduché prenášanie vďaka 2 kolieskam so zapaľovaním, plynovou hadicou a regulátorom s ochranou proti prevráteniu s možnosťou zakúpenia ochranného poťahu.

Plynové ohrievače

Premium

Plynové ohrievače

Exkluzívny a efektný vzhľad, vďaka skutočnému plameňu, horiacemu v sklenenom valci. Na propán-bután so zapaľovaním, plynovou hadicou a regulátorom. S ochranou proti prevráteniu a s možnosťou zakúpenia ochranného poťahu.

2. Elektrické ohrievače

Veľmi pohodlným zdrojom tepla pre vonkajšie posedenie na terase či v zimnej záhrade sú elektrické ohrevné lampy, alebo slniečka, keďže hrejú a je pod nimi tak príjemne. Oproti stĺpovým či plynovým ohrievačom neobmedzujú priestor a nemusíte myslieť na výmenu bomby. Pracujú na rovnakom fyzikálnom princípe ako slnečné lúče, ktoré neohrievajú vzduch, ale pevné častice, od ktorých sa teplo odráža. Hovoríme o sálavom prenose tepla, ktoré na rozdiel od takzvanej konvekcie (prúdenia) ohrieva povrch objektov, na ktoré dopadne. Sálavá energia takto priamo ohrieva predmety, steny i osoby v blízkosti sálavého panela. Tieto ohrievače emitujú veľmi nízke frekvencie infračerveného žiarenia, čo umožňuje prienik tepelných vĺn hlbšie do ľudského tela. Výsledkom je okamžitý pocit tepelnej pohody, bez dlhého čakania, až sa ohreje vzduch, čo nakoniec nie je vonku vôbec možné.

Výhody sálavého systému

Z povrchu sálavého panelu je vyžarovaný tepelný tok, jeho prevažná časť spektra leží v pásme vlnových dĺžok väčších než 5 mikrometrov. Teplo je v značnej miere pohlcované povrchom ľudského tela: dochádza teda k obdobnému princípu ohrevu ako u predmetov. Keď je panel na terase umiestnený v blízkosti osôb,  využíva sa pre zónové vykurovanie, ktoré je oveľa úspornejšie ako ohrev veľkých objemov vzduchu. Veľmi výhodné je využitie elektrických ohrevných panelov napríklad v zimnej záhrade – pre žiarenie vlnových dĺžok väčších než 3 μm nie je sklo transparentné, takže nedochádza ku stratám sálavého toku sklenenými výplňami. Panely sú naviac bez údržbové.

Za posledných pár rokov došlo u sálavých ohrievačov k veľa podstatným zmenám a vylepšeniam, takže jen pripomíname, že súčasné sálavé panely nemajú nič spoločné s infražiaričmi z obdobia konce minulého storočia ani s pofidernými „zázračnými“ výrobkami zo stánkového predaja.

Príkladom vonkajších ohrievačov, ktoré využívajú všetky súčasné poznatky o efektívnom prenose tepla, sú elektrické sálavé lampy v našej ponuke.  Nielenže ľahko zaistia príjemné sálavé teplo na Vašej reštauračnej alebo súkromnej terase ale tiež veľmi dobre vyzerajú.

Sú ideálne na ohrievanie terás reštaurácií, sezónnych miestností, sál, atď.

Ohrevné lampy

Dlhé závesné

Ohrievače elektrické terasové

Lampa má stupeň ochrany proti vode: IP44, životnosť halogénovej žiarovky pribl. 5000h, montáž na stenu alebo na strop, model S692322 je s diaľkovým ovládaním a s 2 úrovňami výkonu.

Ohrevné lampy

Na parazol

Ohrievače elektrické terasové

Ohrevná lampa na parazol má možnosť montáže na nohu slnečníka, potrebný priemer nohy: 30-65 mm, jednoduché sklopenie ohrevných častí, vďaka čomu sa dá slnečník zatvoriť aj s namontovaným ohrievačom. Životnosť halogénovej žiarovky pribl. 5000h. Stupeň ochrany proti vode je IP44, lampa má 3 úrovne výkonu.

Ohrevné lampy

Okrúhle

Ohrievače elektrické terasové

Ohrevná lampa so stupňom ochrany proti vode :IP44, životnosť halogénovej žiarovky pribl. 5000h, montáž na strop. Model S692310 so zabudovaným LED osvetlením a diaľkovým ovládaním 3 úrovne výkonu.

Ohrevné lampy

Stojanové

Ohrievače elektrické terasové

Ohrevný stolík má možnosť použitia ako vonkajší barový stolík alebo ako stolík na státie s opierkou na nohy. Životnosť halogénovej žiarovky pribl. 5000h. Stupeň ochrany proti vode je IP44. Červený žiarič chránený sieťkou.

Ohrevné lampy

Stojanové a popolník

Ohrievače elektrické terasové

Stojanové lampy sa vyrávajú v prevedení ako popolník so zabudovaným ohrievačom či s LED osvetlením. Správne uložené sú ideálne pre ohrievanie priestoru pod stolom, životnosť halogénnej žiarovky pribl. 5000h, stupeň ochrany proti vode: IP44, červený žiarič chránený sieťkou.

Ohrevné lampy

Stojanové okrúhle

Ohrievače elektrické terasové

Ohrevné lampy stojanové okrúhle majú výhodu s možnosťou naklonenia lampy a nastavenia výškyako model S692301 , dosah ohrevu do 17 m2,  životnosť halogénnej žiarovky pribl. 5000h, stupeň ochrany proti vode: IP44,  majú 3 úrovne výkonu.

Naša ponuka terasových ohrievačov

Profesionálne Terasové ohrievače za najlepšie ceny u nás!

Vám dodáme hneď no najneskôr do dvoch týždňov…

Naša ponuka terasových ohrievačov