Spotrebičom je potrebné venovať riadnu starostlivosť pred ich vypnutím a odstavením! Predĺžite tak ich životnosť a predídete problémom pri ich opätovnom spustení. 

1. Chladničky, mrazničky, chladiace a mraziace stoly, chladiace boxy, šokery

Tesnenia a interiér musia byť očistené vhodnými čistiacimi prostriedkami. Ak sa vo vnútri nenachádza žiadny tovar, musia byť zariadenia vypnuté. Dvere a zásuvky musia zostať otvorené. Odporúčame takisto vyčistiť kondenzátor chladiča od prachu.

2. Konvektomaty

Pred tým ako bude konvektomat zakonzervovaný, je potrebné odvápniť bojler alebo vstrekovací systém (podľa typu konvektomatu), inak sa v bojleri a vodnom okruhu usadí vodný kameň, ktorý môže zhoršiť alebo znemožniť jeho nasledovné používanie. Ďalej je potrebné vyčistiť komoru konvektomatu ( manuálne čistenie, alebo automatický čistiaci program ). Nezabudnite takisto vyčistiť tesnenie dverí a sklá vo dverách. Dvere na konvektomate nechajte pootvorené.

3. Umývačky riadu

Na všetkých umývačkách riadu odporúčame prepláchnuť hadičky čistiaceho prostriedku a oplachovacieho prostriedku čistou vodou, aby ste zabránili kryštalizácii prostriedkov v hadičkách, upchatiu a poškodeniu dávkovacích čerpadiel. Nádoby s chémiou by sa potom mali dôkladne zatvoriť. Správne vyčistenie a vyprázdnenie nádrží vane umývačky je pred konzerváciou samozrejme nevyhnutné. Dvere na umývačke nechajte otvorené.

4. Odvápnenie zariadení pomocou odvápňovacích prípravkov

Konzervácia zariadenia (membrán) by sa mala vykonávať najneskôr 14 dní po vypnutí, inak sa membrány zalepia a tým môže byť toto zariadenie poškodené. Celý systém by sa mal neskôr dezinfikovať. Vstupné filtre pre tieto zariadenia by sa mali vymeniť pred opätovným spustením do prevádzky.

5. Zariadenia na úpravy vody, používajúce na regeneráciu soľ

Pri automatických zmäkčovačoch nezabudnite vypnúť časovač regeneračného cyklu alebo komplet zariadenie odstaviť od el. napájania. Pri manuálnych zmäkčovačoch zastaviť prívod vody do stroja.

6. Plynové sporáky

Vyčistite vlhkou handričkou, skontrolujte, či nezostali trysky upchaté. Dvere rúry nechajte pootvorené.

7. Panvice a grilovacie platne

Na očistený povrch platne naneste tenkú vrstvu oleja aby sa predišlo prípadnej korózii počas odstávky. Nezabudnite vyprázdniť aj zásuvku na mastnotu pri griloch.

8. Fritézy

Vypustite všetok olej vo vani a telesá dôkladne vyčistite. Ovládacie termostaty nezabudnite vrátiť do nulovej polohy.

9. Výčapné zariadenia

Pri chladiacich zariadeniach postupujte podľa bodu 1. Samotný pivný okruh prepláchnite čistou vodou a sanitačným roztokom. Nezabudnite vyčistiť aj výčapné kohúty. Pokiaľ chcete mať istotu v kvalitnej sanitácii, objednajte si túto službu v špecializovanej servisnej spoločnosti. https://youtu.be/I6tR0sMdLhA

10.  Média

Zatvorte všetky kohútiky na vodu, plyn, paru. Odpojte zariadenie od elektrického napájania, vypnite hlavný vypínač.

Pri čistení používajte len predpísané prostriedky na nerez. Nepoužívajte prostriedky s obsahom Chlóru! Mohlo by dôjsť k poškodeniu povrchovej vrstvy nerezu a následnej korózii. Po očistení povrch nerezových zariadení osušte a nakonzervujte vhodným prípravkom na nerezové materiály napríklad najvhodneším prípravkom na nerezové materiály je  Aktívny čistič nerezu ktorý sa používa na všetky nerezové plochy a taktiež  Ochranný olej pre nerez R-CLEAN RVS 17 Spray   , ktorý okrem nerezových plôch je vhodný aj do nerezových gastronádob či hrncov atď. s priamym stykom s potravinami.

Čistiaci a ochranný olej pre nerez TG 500 ML

Čistiaci a ochranný olej pre nerez TG 500 ML

Po odstavení nezabudnite miestnosť vetrať aby nedošlo k stuchnutiu a vytvoreniu plesní.

PRED zahájením sezóny opätovne vyčistite všetky zariadenia, pripojte média a umývaciu chémiu a kontrolne zariadenia vyskúšajte.
A okrem týchto 10 Rád pre funkčnosť spotrebičov, odporúčame vykonať pravidelné servisné prehliadky.

Naša ponuka profesionálnych čistiacich prostriedkov

Naše profi čistiace prostriedky!

Vám dodáme hneď no najneskôr do dvoch týždňov…

Ponuka zmäkčovačov vody TU

Naša ponuka profesionálnych čistiacich prostriedkov