Prvá vec: tento chlieb je bombový!
Chlebík je samozrejmosťou každej rodiny, a čokoľvek vo väčšine rodín pripravíte na večeru zajedáte to chlebom. Tu je návrh ako spestriť prílohu týmto bombovým cesnakovo syrovým chlebom, ktorý je doslova pochúťkou.

Verte tomu alebo nie ale tento chlebík je veľmi jednoduché urobiť! V prvom rade ingrediencie ktoré je nutné použiť na jeho prípravu obsahuje takmer každá špajza. Maslo s najväčšou pravdepodobnosťou a syr určite tiež! Cesnakové maslo si urobíte jednoducho zmiešajte maslo (bylinkové maslo) a jemne rozpučený cesnak. A je to.
Tak, to je hádam všetko info čo potrebujete vedieť a poďme urobiť nejaký chlebík.
Do nádoby mixéra pridajte vodu, droždie a med. Zamiešajte to všetko a nechajte to postáť 5-10 minút. Je to kvôli tomu či je cesto kysne, ak áno máme čerstvé droždie a všetko ide ako má.
Akonáhle cesto sa zapení pridáme soľ a múku a miešame. PS: Tvorba cesta = pomalá rýchlosť.
Akonáhle cesto začne ťahať smerom od okrajov misky, potom je na čase nastaviť časovač a urobiť si prestávku. O 5 minút neskôr cesto by malo byť hladké, trochu lepkavé, no na prstoch nič neostáva keď sa ho dotýkame. Misku prikryjeme s uterákom alebo plastovou fóliou a necháme kysnúť hodinu, alebo kým sa jeho objem zdvojnásobí.
O hodinu neskôr cesto je narastené.
Buch a cesto rozdelíme do dvoch rovnakých guľôčiek.
Rolujeme cestá na dve bagetky po dĺžke vášho plechu na pečenie. Je dôležité ich točiť, pretože tak vyzerajú cool a a pomáha to odradiť ich od zmršťovania.
Zakryte fóliou a nechajte 30 minút kysnúť. Potom predhrejte rúru na 400 stupňov. Pekáč položte v blízkosti rúry teplo ktoré z nej presakuje pomáha pri kysnutí. Keď bude rúra nahriata bagetky nadobudnú raz takú veľkosť (asi o 45 minút neskôr.) Znížime teplotu na 350°C a pečieme 20 minút.
Kým ubehne čas roztopíme cesnakovo bylinkové maslo.
Pripravíme si syr nakrájame ho na plátky.Po 20 minútach sa bochníčky začnú farbiť do žlta. Vyberte ich z rúry a potrite s pripraveným rozpusteným cesnakovým maslom. Pečieme ďalších 5 – 7 minút kým budú dokonale zlaté. Vyberte ich z rúry a nechajte ich vychladnúť asi tak 15 minút.
Tak a máme hotové dva krásne francúzske bochníky chleba, ale my ho ešte ochutíme a pridáme maslo a syr. Takže, poďme ďalej!
Chlebik do 1 cm narežeme na plátky a to 3/4 až na doraz. Je dôležité, aby bol chlieb už vychladený najmenej 15 minút. Použijeme nôž na chlieb, pozor je to dôležité.
Dôležité *Hneď ako chlieb je nakrájaný, premastite každý rez s cesnakovým maslom a nešetríme ním.
Potom dáme plátky syra do týchto trhlín a pečieme ďalších 5 minút, alebo kým sa všetok syr sa roztaví.
A máme chutný chlebík na svete…. Dobrú chuť!
Vidíte? Aké jednoduché!
Pridaj komentár