Blog plný článkov o gastronómii a témami s ňou súvisiacimi. Gastrotatry články
Plynové sporáky Berto’s
Dokonalá forma harmónie a efektivity. Dizajn vyrobený v Taliansku je nezameniteľnou súhrou kvality a charakteru. Za tým všetkým je 40 Rokov skúseností vo výrobe gastronomickej technológie Výskum, inovácie, dizajn a charakter. Spoločnosť Berto's vyrába profesionálne sporáky, [...]
5 tipov pre navrhnutie efektívnej a funkčnej kuchyne
Úspech v pohostinstve vyžaduje dobrý podnikateľský plán, to platí najmä pri navrhovaní menu a rovnako aj dispozičného návrhu pre profesionálnu kuchyňu. Kuchyňa v reštaurácii slúži ako srdce a mozog podnikania, ako aj všetci jej zamestnanci [...]
3 dôvody prečo v gastronómii používať výhradne detekovatelné náplaste
Ide o reznú ranu, odreninu, spáleninu? Je zranenie na prste, na jeho končeku, na kôstkach prstov, na dlani, ramene alebo v mieste na ktoré je komplikované dosiahnuť? Detectaplast má v ponuke špecifickú náplasť pre každý [...]
Nárezové stroje s nepriľnavým povrchom
Krájanie syra na nárezovom stroji? Krájanie jemnej šunky na nárezovom stroji? Vymieňať rýchlo nôž na nárezáku za teflónový! Máme k nárezovému stroju v kuchyni teflónový nôž? Kde ho rýchlo nájdem? Kašlem na to, narežem na obyčajnom. Ach, to [...]
10 rád pre nákup už existujúcej reštaurácie
Ak chcete znížiť riziká a zlepšiť svoje šance na ziskovosti, držte sa našich desať rád. Aj keď existuje mnoho výhod kupovať existujúcu reštauráciu, rovnako existuje mnoho úskalí. Postupujte podľa nasledujúcich rád, aby ste si boli istí, že [...]
Vedeli ste o zemiakoch že..
Kto by nepoznal zemiaky, bandurky, krumple, gruľe, kartofle, švábka, kompere, trompaky, krompele, krompľe. Dokonca aj všetci vieme, že ich pôvod je v Amerike. Je našou dennou súčasťou tak chutný a samozrejmý a v poslednej dobe [...]
5 vlastností aké by mala mať Vaša profi chladnička
Cieľom príslušenstva ku chladničkám je zlepšiť ich výkonnosť a funkčnosť. V každej prevádzke kuchyne baru a bufetu je chladnička nutnou a neodmysliteľnou súčasťou zariadenia. Záleží to aj od počtu pracovísk a od zamerania menu [...]
Nerezové Hrnce
Našťastie čo je hrniec netreba vysvetľovať nikomu. História hrnca a jeho používania siaha do ďalekej minulosti, vykopávky o tom dokazujú svoje. Sledovať, ako sa hrniec zdokonaľoval je prinajmenšom zaujímavé. Samozrejme sa časom, pokrokom a [...]
Niečo o gastronádobách…
Áno, stretnete sa s nimi v každej prevádzke, ktorá má niečo dočinenia s jedlom, s gastronómiou. Vidíte ich v predajni mäsa vo vitríne, takisto v lahôdkach, v zmrzlinárni, ale aj v každej profesionálnej kuchyni, pizzerii, bufete, fast foode. Bez nich to jednoducho [...]
Jednoducho krásna v centre Kyjeva
V jednoduchosti je krása, áno slogan ktorý sme už počuli toľko krát. Reštaurácia z dielne dizajnérov Ukrajinskej agentrúry Brandon spoločne s interiérovou dizajnérkou Annou Domovesovou vytvorili jednoduchý, ležérny fast-food reštauráciu v Kyjeve na Ukrajine. Majitelia si želali [...]
8 Jedál ktoré žiadne dieťa neodmietne
Máte doma „ babroška obedového“, ktorý sa v jedle len vŕta alebo dokonca vôbec nejedáva? Zahoďte pocit výchovného zlyhania za hlavu, tešte sa na krajšie zajtrajšky a prestaňte trápiť seba aj svojho potomka. Pre mnoho [...]
Ako zabrániť nehodám v kuchyni
Bohužiaľ nehody s poranením nožom sú bežné v profeionálnych kuchyniach. Zamestnanci sa pravidelne zraňujú pri príprave jedla, zväčša si porania ruky. Predísť poraneniam je v snahe personálu na každej prevádzke a preto je dôležité kontrolovať používanie nožov ako [...]
Originálne názvy reštauračných prevádzok
Je to humorné a zábavné a originálne, zozbierali sme vtipné názvy reštauračných prevádzok, ak chcete, môžete nám poslať ďalšie nápady nech sa nám tie názvy postupne rozrastajú.. Na Blbom mieste Tlstá koala Bar Prdel Krčmička [...]
5 vecí, ktoré ste pravdepodobne nevedeli o Melóne
Žiadne iné ovocie v letnom období nie je tak obľúbené ako melón. Je to kvôli jeho osviežujúcej sladkosti, alebo dokonca jeho žiariacej výraznej farbe, ktorá pridá trochu jasu na tanieri. Melón má viac ako je jeho sladká osviežujúca chuť, [...]
Viete čo majú Sicília, Chicago a New York spoločné?
Áno každé z týchto miest, po celom svete známym regiónom nesie ich mená. Je to pravdepodobne jedným z najlepších príkladov rozširovania kultúry: PIZZA jedlo, ktoré bolo kedysi etnické pre Talianov a získalo toľko miesta [...]