V jednoduchosti je krása, áno slogan ktorý sme už počuli toľko krát. Reštaurácia z dielne dizajnérov Ukrajinskej agentrúry Brandon spoločne s interiérovou dizajnérkou Annou Domovesovou vytvorili jednoduchý, ležérny fast-food reštauráciu v Kyjeve na Ukrajine.

Majitelia si  želali reštauráciu novej generácie. Kuchyňa je zameraná na jednoduché a originálne jedlo z miestnych, sezónnych surovín. Reštaurácia je naozaj prekrásna ako ucelený produkt, kde všetky detaily sa navzájom dopĺňajú. Ako vzniklo jej meno? Názov reštaurácie musel vyjadriť jej duch to je dôležité, majitelia sa sústredili na každý detail aby bol tak výnimočný ako jej dizajn a zároveň aby ostal v pamäti jej zákazníkov. Po niekoľkých variantách, prišlo meno „Simple.“

Sila tohto mena je v jeho jednoduchosti, ktorú vlastne po preklade do angličtiny aj vyjadruje.

restauracia simple 2

.

restauracia simple 5

.

restauracia simple 6

.

restauracia simple 7
Miesto pre reštauráciu bol vybraný v centre Kyjeva, v jednej zo starých tehlových budov. Pred rokmi to bol býval priechod z ulice do dvora, vďaka ktorému je dnes jej neobvyklý veľmi úzky tvar. Táto reštaurácia má 16 metrov pozdĺžne a 2,7 metrov priečne, takže úlohou, aby tento priestor bol pohodlný a užitočný bolo celkom náročné. Ale jednoducho majstri dizajnéri to naozaj zvládli perfektne.

restauracia simple 8

 

Myšlienka a predstava majiteľov o ich budúcej reštaurácii sa spojila v jej názve. Jednoducho krásna, jesť jednoduché, to znamená, varenie z miestnych, čerstvých, nie konzervovaných výrobkov, ale v neobvyklých kombináciách. Z tohto dôvodu dizajnéri použili prírodné farby a jednoduché materiály, ako je drevo, preglejky, Jednoduché sú aj doplnky, ako napríklad namiesto kľučky je lopata a hrable sú háčiky vešiaka na kabáty, valčeky na cesto slúžia ako menu pre nápoje, betónové svietidlá z recyklovaných plastových fliaš a tak ďalej.  Veď sami posúďte myslím, že je to jednoducho dobrá inšpirácia.

 

restauracia simple 9

.restauracia simple 10

.restauracia simple 11.restauracia simple 12

.restauracia simple 13

.restauracia simple 14