3 dôvody prečo je odsávanie v kuchyniach dôležité

3 dôvody prečo je odsávanie v kuchyniach dôležité

Kuchyňa je lapač mastnoty a špiny aj pri minimálnom použití. Odsávače pár majú okrem zachytávania nečistôt aj význam temperovania vzduchu. Odsávanie v kuchyniach je dôležité.

1. Správne odsávanie funkcia digestora:

pary z varených potravín majú ťažšiu molekulovú hmotnosť ako okolitý vzduch. Digestor – odsávač pary zachytáva tieto ťažké kuchynské výpary a udržuje kuchyňu čistú tým pádom je v nej menej nahromadeného tuku a špiny, ktoré sa usádzajú na ostatných kuchynských spotrebičoch a povrchoch. Dnešné digestory sú vyrobené pre bežné použitie v profesionálnych kuchyniach vo všetkých kapacitách.

2. Význam temperovaného vzduchu

Je tu ešte jeden veľmi dôležitý dôvod, prečo inštalovať digestor v kuchyni: nahromadené výpary olejov a tukov je ozaj nebezpečné. Fritovacie oleje sú najväčšími vinníkmi nahromadených mastnôt. To je pravda, aj keď množstvo oleja je bežne obmedzené na minimum. Mastný rozsah plôch môže byť príčinou kuchynských požiarov.

Keď sa nahromadia olejové výpary, digestor ich spracováva pomocou tukových filtrov a tým robí  životné prostredie v kuchyni zdravšie. Udržiavanie teploty vzduchu v okolí kuchynského sporáka tiež zaisťuje presný čas a kvalitu varenia a zároveň teplotu pečenia. Profesionálne kuchyne z tohto dôvodu spoliehajú na efektívne spracovanie vzduchu pomocou veľkých digestorov a temperovaného vzduchu. Vzduch sa musí temperovať keďže sa pomocou digestorov veľký objem vytiahne pomocou temperovaného vzduchu sa udrží správna teplota aj ideálne prostredie v kuchyni. Okrem toho, temperovaný vzduch pomáha udržiavať teplotu pre pohodlie profesionálnych kuchárov a pekárov.

3. Dimenzovanie odsávačov pár

V závislosti na veľkosti kuchyne a rozložení varnej technológie sa  navrhne veľkosť a rozloženie odsávačov pár, dôležitú úlohu hrá vzduchotechnika všetko je závislé od kubíkov vymeneného vzduchu v jeho celkovej účinnosti. Dnešné digestory sú k dispozícii v širokej škále veľkostí. Jedným z ďalších dôležitých bodov, ktoré musíte mať na pamäti pred zakúpením digestora je sila motora. K dispozícii sú premenné vo výkone motorov koní resp. Kw pre rôzne veľkosti digestorov. Digestor v podstate pracuje tak že nasáva pomocou ventilátora, ktorý berie vzduch do vnútra digestora nečistoty sa zachytia na tukových filtroch a potom ho vyfukuje cez potrubie von. Dnešné digestory majú však veľa výhod, ako sú filtračné jednotky zabudované do komôr vo vnútri digestora. Tieto filtračné jednotky zjednodušujú aj prácu pri umývaní a udržiavaní digestora než v predchádzajúcich verziách. V profesionálnom vybavení  je jednoduchý servis výmenou filtra. Filtre sú našim výrobným článkom a objednávajú sa vždy podľa potreby. Filtre sú priemyselným štandardom ľahko použiteľné pri mechanických operáciách pre čistý vzduch sú nutnosťou. Teraz už určite nepochybujete, že odsávanie v kuchyniach je dôležité nastavené na veľkosť vašej kuchyne a jej potreby.

Ak potrebujete odsávač na mieru respektíve kompletné odsávanie kuchyne stačí ak nám napíšete my vám prídeme pomerať a na mieru vám vyrobíme a zabezpečíme odsávače pár podľa vašej predstavy a potreby vašej kuchyne.

Naša ponuka odsávačov pár

Odsávače pár u nás vyrobené na mieru za najlepšie ceny!

Vám dodáme najneskôr do dvoch týždňov

Chcete vymeniť alebo doplniť do existujúceho odsávača tukové filtre? Vyrobíme Vám ich na mieru podľa požiadavky. Kontaktujte nás so žiadosťou o cenovú ponuku. V ponuke je štandardná veľkosť ak kliknete TU….

Naša ponuka odsávačov pár
Od |2022-08-11T16:08:12+02:006 apríla, 2019|

Zdielať tento článok!

Leave A Comment

Go to Top