Na začiatku pred zariadením vašej reštaurácie spoznajte svoj štýl

Váš preferovaný štýl reštaurácie bude do značnej miery určovať aj typ zariadenia a jeho investíciu, ktorý potrebujete pri kúpe počas prvých mesiacov pred spustením do prevádzky. Nákupom zariadenia, ktoré najviac prispieva k vašemu štýlu, môže prekročiť medzery na trhu vo vašom regióne a tak efektívnejšie zacieliť  na očakávania potencionálnych zákazníkov.

Celkovo možno povedať, že reštaurácia môže spadať do jednej z troch kategórií štýlov: Rýchly výdaj stravy -občerstvenie, reštaurácia strednej triedy či luxusná reštaurácia.

gasttotaryRýchly výdaj stravy, často uvádzaný ako fast food, cieľom je rýchly výdaj jedál cenou a ponukou prístupné každému zákazníkovi. Ponuky rýchlych služieb, reštaurácie sú zvyčajne obmedzené a jedlá ktoré je možné zakúpiť za relatívne nízke ceny.

Odporúčané zariadenie: Vzhľadom k tomu, že v týchto reštauráciách sa vydá a uvarí veľké množstvo stravy, je dôležité, aby majiteľ nakúpil vybavenie, ktoré môže držať krok s rýchlosťou udržania plného menu k výberu zákazníka v jeho reštaurácii. Zariadenia, ako sú fritézy, grily a variče musia pripravovať jedlo rýchlo a zariadenia, ako sú výhrevné stoly a jednotky, pracovné stoly s výhrevnou alebo chladiacou jednotkou umožňujú zamestnancom, aby sa minimalizoval čas potrebný na prípravu stravy pre zákazníkov. Vzhľadom k štýlu týchto reštaurácií, stačí úplne základné vybavenie jedálenského kútu čo zvyčajne stačí.

Reštaurácie strednej triedy ponúkajú plný rozsah ponuky pre svojich zákazníkov. Reštaurácie sú veľmi obľúbené prioritou je obsluha priamo pri stole kde zákazník si vyberá z menu danej reštaurácie a jej štýlu. Položky menu sú spravidla o niečo drahšie ako tie, ktoré podáva rýchle občerstvenie; avšak, väčšina zákazníkov ich vnímajú ako dobré ceny. V obednom čase majú  pripravené výhodné obedové menu. Niektoré tieto reštaurácie ponúkajú voľný výber šalátov a zeleniny formou bufetových samoobslužných stolov.gastronom

Odporúčania Výbava: Keďže tieto reštaurácie poskytujú širšiu ponuku ako zariadenia s rýchlym občerstvením, tak je nutné pre tieto reštaurácie profesionálne kuchynské vybavenie, ako sú sporáky s rúrou, konvektomaty v ktorých je možnosť variť vyššiu kvalitu potravín. Mnohé z týchto zariadení vyžaduje trochu viac času na varenie, ale pretože mnoho zo zákazníkov týchto reštaurácií čaká na pohodlnú obsluhu stolov, nevadí im čakacia doba.

Luxusné reštaurácie sú horná línia. Tieto reštaurácie sa zameriavajú na poskytovanie vysoko kvalitných potravín z rôznych krajín sveta a s precízne jemnou jedálenskou atmosféru pre úzky výber zákazníkov. V dôsledku toho, že jedlo v týchto reštauráciách je najdrahšie.

Odporúčania Výbava: V týchto reštauráciách, sa od majiteľa očakáva, že investuje do plného rozsahu zariadenia ako sú konvektomaty – bojelrové, pece, sporáky a zariadenie, ktoré môže produkovať celú radu vysoko kvalitných pokrmov, podľa typu zamerania danej reštaurácie. Majiteľ by mal byť pripravený na ukázanie a prezentovanie priamo kuchyne zákazníkom. Mnohokrát, luxusný kulinársky zážitok je umocnený silným dôrazom na detaily. Napríklad, výber luxusného porcelánu, príborov a tak zlepšiť zákazníkom kulinársky zážitok. Musí zaujať aj prostredím ako aj podávaním každého jedla podľa typu  napr. večera je vo výhradne večernom prostredí doplnená hudbou a vždy profesionálnou obsluhou.

Na koniec je dôležité, rovnako ako vo všetkých štýloch reštaurácií skladovanie a zabezpečenie vývodov vody a odpadu a elektriky sú to integrálne prvky, ktoré je potrebné mať pripravené pri nákupe vybavenia. Nezabudnite na potrebný riad naň je potrebné počítať s regálami na skladovanie potravín sú dôležité chladiace systémy ako sú chladiace pracovné stoly, pomáhajú pri organizácii prípravy potravín. Kvalitné a účelové zariadenie je kľúčom k efektívnej prevádzke reštaurácie.

 Tak už sa len rozhodnúť a my vám radi pomôžeme s každým prvkom a zariadením…