Bombičky do Fľaše na šľahačku CREAM PROFI WHIP tiež s názvom whippits , (z názvom Whip-It ), bombičky sú vlastne oceľový valec alebo kazeta naplnená N 2 O, ktorý sa používa do fliaš na výrobu šľahačky či do fliaš na výrobu sódy. Úzky koniec nabíjacej bombičky má kryciu fóliu, ktorá sa slúži na uvoľnenie plynu. To sa zvyčajne urobí ostrým kolíkom vo vnútri dávkovacej fľaše.
Bombičky sú asi 6,3 cm dlhé a 1,8 cm a sú zaokrúhlené na jednom konci s úzkou špičkou na druhom konci. Steny Nabíjačky sú asi 2 mm hrubé, aby vydržali veľký tlak plynu obsiahnutého vo vnútri. Ich vnútorný objem je 10 cm 3 a väčšina značiek obsahuje 8 g N 2 O pod tlakom. Použité bombičky sú už neplniteľné, ale 100% recyklovateľné, samozrejme pre ne programy recyklácie ocele.
Výroba je v Európe kde aj používanie fliaš na šľahačku vzniklo, v súčasnej dobe existujú tri továrne podieľajúce sa na ich výrobe. Štandardná veľkosť náplne pre bombičku na šľahačku je 8 gramov N 2 O . Fľaše na šľahačku pomocou týchto bombičiek pre ich nehlučné a rýchle použitie sú vhodné pre príležitostné použitie, ako je domáca kuchyňa, reštaurácia, cukráreň a kaviareň, malá reštaurácia.
Hlučnejšie systémy sú na komerčné použitie, tam existujú regulované nádrže systémy pre plnenie oveľa väčších nádob a pre výdaj väčšieho množstva šľahačky. Jedná sa o viac žiaduce systémy, ak objem je vyšší ako 10 litrov za hodinu.
N 2 O sa používa preto, že ľahko migruje do krému, a nespôsobuje oxidáciu, zatiaľ čo je vo fľaši. Šľahačková smotana musí mať minimálny obsah tuku 28% na výrobe šľahačky s dávkovačom.
Recept pre použite fľaše
Ak chcete použiť Fľašu na šľahačku CREAM PROFI WHIP , môžete vyskúšať nasledujúci recept – 1 kelímok smotany na šľahanie, 2-3 lyžice cukru, a akékoľvek arómy alebo farbivá či inej príchute. Zariadenie sa uzavrie, a jedna alebo dve bombičky sa vypustia do zariadenia, v závislosti na jeho veľkosti. Tento natlakovací prístroj s N 2 O spôsobí, že plyn rozpustný v tuku sa rozpustí do krému, rovnako ako oxid uhličitý keď sa rozpúšťa do vody k vytvoreniu sódovej vody. Trasením fľašou niekoľkokrát pomáha rozpúšťať plyn. Dávkovač je potom pripravený na použitie.
Po otvorení ventilu je krém je vytlačovaný z trysky vysokým tlakom. Avšak, keď sa uvoľní tlak, rozpustený plyn sa zmení na bubliny a vychádza z fľaše – rovnako ako pri otváraní sóda fľaše na vytvorenie bublín. Tieto expandujúcej bubliny sa okamžite premenia na penivý krém teda na šľahačku. N 2 O dusný je bakteriostatický (zabraňuje baktériám v raste) a nabitý krém dávkovač možno uchovávať v chladničke až do dvoch týždňov!
Ak vás oslovila táto úžasná metóda na výrobu šľahačky môžete si fľašu podľa vašej potreby nakúpiť priamo u nás, distribuujeme aj fľaše a bombičky od iných výrobcov, za prijateľné a nižšie ceny stačí ak klinite TU. Máme pre vás k dispozícii nehlučné fľaše na rýchle použitie ktoré sú vhodné pre príležitostné použitie, ako je domáca kuchyňa, reštaurácia, cukráreň a kaviareň. K dispozícii sú aj nadstavce či bombičky ktoré vám vyhovujú.
Leave A Comment