5 vlastností aké by mala mať Vaša profi chladnička

5 vlastností aké by mala mať Vaša profi chladnička

Cieľom príslušenstva ku chladničkám je zlepšiť ich výkonnosť a funkčnosť. V každej prevádzke kuchyne baru a bufetu je chladnička nutnou a neodmysliteľnou súčasťou zariadenia. Záleží to aj od počtu pracovísk a od zamerania menu reštaurácie, bufetu či fastfoodu.

1. Nerezová alebo biela akú si vybrať?

Mnoho chladničiek sa dodáva s hliníkovými doplnkami exteriérov. Porovnajme si nerezovú chladničku alebo bielu plastovú. Ktorá môže byť ľahšie udržiavaná v čistote? A ktorá je odolnejšia voči špine?

Áno už Vás počujem každý háji tú svoju. V každom prípade ale odporúčam nerezovú a to kvôli jej schopnosti a odolnosti voči špine. Materiál a jeho kvalita je prvotriedny a čo je najpodstatnejšie hygienicky nezávadný a dobre udržiavateľný. Celkový vzhľad chladničky pri nereze je krajší profesionálnejší. No ak máte tú bielu samozrejme netvrdíme že neplní svoj účel,  plní a je podstatne lacnejsia.

2. Chladnička s kolieskami?

Kolieska sú dobrou voľbou namiesto pevných a nastaviteľných nožičiek. Sú vhodné pre rýchle a praktické premiestňovanie chladničky po priestore reštaurácie, kuchyne alebo baru. Kolieska sú tiež výškovo nastaviteľné. Ale nie je pre nás problém aj na existujúcu stabilnú chladničku  vyrobiť pohyblivú podstavu.  Určite mobilné chladničky sú pre lepšie udržanie čistoty na prevádzke vhodnejšie. Ak máte pochybnosti, poraďte sa s nami vieme Vám vyriešiť dispozíciu vašej kuchyne podľa hygienických požiadaviek.

3. Ďalšie rošty – police, skladovacie nádoby

Pridanie ďalšej police môže zvýšiť úložné možnosti vo vašej profesionálnej chladničke. Po zakúpení chladničky a praktickom preskúmaní, koľko políc je štandardne dodávaných so zariadením, môžete počas prevádzky premýšľať o tom, ako chcete usporiadať vaše produkty na uchovanie v chlade. Určite zvážte pridanie ďalších roštov a nádob ku každej chladničke z našej ponuky sa dajú vždy dokúpiť police – rošty a nádoby na uskladnenie potravín a to kedykoľvek pre potreby vašej prevádzky.

4. Univerzálna veľkosť políc či gastronádob

Ak máte presne na plechoch či v nádobách nachystané produkty priamo na pečenie alebo inú úpravu vašich jedál. Profesionálne chladničky majú aj veľkosť roštov v norme GN 2/1 takže všetky vaše plechy na pečenie alebo varenie v norme GN sa zmestia namiesto roštov.

5. Možnosti otvárania dverí na obe varianty

Väčšina chladničiek má dvere ktoré sú upravené tak aby sa dali vymeniť za sklenené dvere. K dispozícii sú aj modifikácie, možnosti závesu dverí pre otváranie zľava do prava a naopak, môžu byť umiestnené na oboch stranách k zlepšeniu pohybu a efektivity práce v kuchyni.

Bonusové Tipy

Pri výbere vašej chladničky sú vlasntosti ktoré by mali ovplivniť aj Vašu spokojnosť. Často krát rozhoduje cena, ale skúsenejší gastronóm vie, že ako je dôležitá nákupná cena chladničky taktiež je dôležitý aj jej výkon a spotreba. Áno máme v ponuke chladničky lacné aj drahšie, ale ak sa na ne pozrieme skúseným okom vidíme isté vlastnosti ktoré z tej lacnejšej chladničky až takú lacnú nerobia.

1. Výkon chladenia a jeho spôsob

Výkon chladenia a jeho spôsob, ako je dynamické chladenie a kontaktné. Dynamické nám chlad udržiava stále rovnaký napriek častému otváraniu dverí. Kontaktné nie je veľmi vhodné mať takúto chladničku priamo v kuchyni lebo pri častom otváraní dverí sa jej vnútro vstupom teplého vzduchu ohrieva.

2. Spotreba energií

cas hodiny gastrotatryChladničku kúpime lacno ale mali by sme si uvedomovať akú má spotrebu ak zistíme že tá napr. o 150 euro drahšia má o polovicu nižšiu spotrebu, tak pri jej kúpe máme na nákladoch energií do roka peniaze čo „preplatíme“ späť a to nehovoriac o ďalších rokoch prevádzky. Keďže chladnička je zapnutá takmer nepretržite.

3. Záručná doba

Záručná doba. Pri kúpe akejkoľvek profesionálnej chladničky podľa obchodného zákonníka má záruku štandardne 1 rok. Ale sú značky tie drahšie samozrejme ktoré núkajú 2 roky  s možnosťou prikúpenia záruky plus 3 roky. Tak si môžete kúpiť produkt so zárukou 5 rokov. U nás sú to chladničky Liebherr.

Naša ponuka Chladničiek a mrazničiek

Chladiace zariadenia najlepšie ceny u nás!

Vám dodáme hneď no najneskôr do dvoch týždňov
Naša ponuka Chladničiek a mrazničiek
Od |2020-10-05T23:15:27+02:0028 apríla, 2016|

Zdielať tento článok!

Leave A Comment

Go to Top