Ak chcete znížiť riziká a zlepšiť svoje šance na ziskovosti, držte sa našich desať rád. Aj keď existuje mnoho výhod kupovať existujúcu reštauráciu, rovnako existuje mnoho úskalí. Postupujte podľa nasledujúcich rád, aby ste si boli istí, že robíte dobrý obchodný ťah.

1. Zistiť, prečo je reštaurácia na predaj

Aj keď mal majiteľ nejaký osobný dlh a musel predať reštauráciu napriek jej ziskovosti, mali by ste skontrolovať, aby ste sa ubezpečil, že neexistujú žiadne nové dôvody. Napríklad, môže byť zmena v populácii v susedstve, čakajúci súdny proces proti reštaurácii, nová konkurenčná reštaurácia sa stavia v blízkosti….a množstvo iných dôvodov.

2. Vedieť, čo kupujete

Budete musieť zhromaždiť všetky finančné údaje o kupovanej reštaurácii, aj napriek tomu že nekupujete spoločnosť a máte svoju firmu. Prejdite si všetko vrátane marketingových materiálov, inšpekčných správ z kontrol, ktoré tam prebehli a tiež menu od predchádzajúceho vlastníka. Tiež preskúmajte demografické údaje o zákazníckej základni, rovnako ako cenovú reláciu, zábery námestia, parkovanie dostupnosť, potenciál pre expanziu, licencie ( kolaudačné listy, hygiena, HCCP, BZOP atď), zmluvy a hlavne zariadenia reštaurácie kuchyne a baru v existujúcej reštaurácii.

3. Vykonajte nájomnú časť dohodygastrotatry srdiecko

 Skôr ako sa pustíte do kúpy reštaurácie, uistite sa, že ste rovnako vlastník priestoru a reštaurácia nie je predmetom nájmu. Ak by to bolo inak, tak pre vás to logicky stráca zmysel. Pokiaľ kupujete reštauráciu s nájmom (napr. obchodné  centrum) opäť je potrebné si prejsť všetky zmluvy a z toho vyvodené povinnosti. Dobre si premyslite cenu za čo platíte a diskutujte o znížení predajnej ceny za reštauráciu.

4. Obmedzte financie, ktoré zaplatíte zo svojich zdrojov

Ak obmedzíte financie a prefinancujete pomocou bánk platbu za reštauráciu, môžete ušetriť na rozbeh prevádzky a chrániť sa pred možným úpadkom v prípade, že podnik na rozbehu nebude vynášať dostatok ziskov, na prekrytie nákladov pre úspešnú prevádzku.

5. Prekontrolujte zariadenie reštaurácie

Napríklad. : Majiteľ predáva reštauráciu, pretože vzduchotechnika a celý odvetrávací systém digestorov je nefunkčný jeho hodnota je cca 10 000,- euro. Pred nákupom sa presvedčte, že zariadenie teda kuchyňa v celku okrem daného problému je v prevádzkyschopnom stave a bolo dobre udržiavané. V opačnom prípade by ste mali zahrnúť tieto náklady do kúpnej ceny reštaurácie a  taktiež aj náklady na opravy.

6. Uistite sa, že má dobrú povesť

Nákup reštaurácie so zlou povesťou môže ublížiť len vám. Zákazníci nemusia a zväčša nebudú si vedomí toho, že reštaurácia má nového vlastníka. Mnoho reštaurácií s dobrou povesťou má spokojnosť zákazníkov a napriek tomu idú na predaj. Pretože môžu mať zlé finančné riadenie alebo vlastník jednoducho z nejakých osobných dôvodov už nemôže pokračovať v prevádzke reštaurácie.

7. Vyberte si reštauráciu s dobrou polohouresta3

Ak si kúpite existujúcu reštauráciu s výbornou polohou, budete mať väčšiu šancu na úspech. Ak si kúpite reštauráciu na nevýhodnom mieste je viac ako jasné, že môžete prerobiť, preto bude lepšie ak pohľadáte ziskové umiestnenie. Alebo ak si kúpite priestor, a miestny trh je s nehnuteľnosťami na vzostupe, môžete byť dokonca schopní ho predať so ziskom.

8. Skontrolujte chyby predchádzajúceho vlastníka

Než si kúpite už existujúcu reštauráciu, mali by ste nahliadnuť do všetkých bankových výpisov predchádzajúceho vlastníka, daňových priznaní, účtov a skontrolovať registre. Analýza účtovníctva vám dá dobrú predstavu o predajoch a výdavkoch, ktoré môžete očakávať, a ako by ste mohli zlepšiť zisky. Porozprávajte sa s predchádzajúcimi zákazníkmi a zamestnancami, pomôže vám to identifikovať prípadné prevádzkové chyby.

resta19. Určte svoje ciele dopredu

Napríklad si presne určite koľko v tržbách chcete generovať a v aký zisk dúfate. Mali by ste tiež určiť výšku návratnosti investícií, ktorú očakávate v danom období ktoré si určíte. To vám pomôže rozhodnúť sa, či príjmy z reštaurácie sú podľa vášho očakávania.

10. Pozrite sa na doložky konkurencie

Ak nie sú už predložené doložky o prenájme (napríklad, v obchodnom centre,) existujúci majiteľ by mal byť požiadaný, aby podpísal doložku o zákaze konkurencie. Tým sa zabráni, že otvoreniu ďalšieho podobného reštauračného zariadenia v areáli v danom časovom období.

Tak už sa len rozhodnúť a pustiť sa do práce. My Vám radi poradíme a pomôžeme čo sa týka zariadenia reštaurácií sme profesionáli, od počiatočného projektu cez hygienu až po poslednú realizáciu…

Naša ponuka nerezového nábytku

Nerezový nábytok priamo z našej výroby za najlepšiu cenu!

Vám dodáme najneskôr do dvoch týždňov

Pri požiadavke zákazníkov spracujeme dispozičné riešenie, ktoré slúži ako podklad projektantom alebo hygienikom. Vyberieme technológiu podľa požiadaviek zákazníka, vzhľadom na potreby prevádzky, s platnými hygienickými predpismi HCCP a jeho investičnými možnosťami.

Naša ponuka nerezového nábytku